Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно виене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не знам, но вече имам чувството, че накладките нещо май не пасват на диска като материал щом е само при рязко спиране.

Comment

А има ли вероятност ако са палени накладките (тъй като аз не съм ги сменял от както е купена) да се получава това СТРАХОВИТО виене при спиране, щото наистина е много притеснително.
      Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
      VW Passat 1.8, 1991
      Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Накладките ти са за смяна.Феродото е изпечено и при по-динамично натоварване прегрява и почва да свири.И мойте са така,но ще ги сменям напролет.Във влажно време не са ми проблем,а мисля да сменя и дисковете.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

При накладките свири, а при лагери жужи направо като локомотив става. Вдигни колата на крик, завътри колелото ако е от лагер ще чуеш нещо като стържене. Хвани гумата по периферията по диагонал и опитай да я мръднеш напред назад, ако има някакъв луфт то ще се усети. От Окачване съм усещал потропване от задна биалетка, като пукане е едно такова, от тампони на горни носачи неможеш да го сбъркаш. От централната втулка на един долен носач пукаше, а шарнира си потропва през неравности и некви такива. При накладките свири при спиране, без да ги натискаш не трябва да свири.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982 Покажи съобщение
            А има ли вероятност ако са палени накладките (тъй като аз не съм ги сменял от както е купена) да се получава това СТРАХОВИТО виене при спиране, щото наистина е много притеснително.
            Има опасност и да се пребиеш даже

---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            При накладките свири, а при лагери жужи направо като локомотив става. Вдигни колата на крик, завътри колелото ако е от лагер ще чуеш нещо като стържене. Хвани гумата по периферията по диагонал и опитай да я мръднеш напред назад, ако има някакъв луфт то ще се усети. От Окачване съм усещал потропване от задна биалетка, като пукане е едно такова, от тампони на горни носачи неможеш да го сбъркаш. От централната втулка на един долен носач пукаше, а шарнира си потропва през неравности и некви такива. При накладките свири при спиране, без да ги натискаш не трябва да свири.
            Ако е лагер ще е постоянно. Сменяй наклатките докато не се е счупило феродото и да стане .... не ти го пожелавам

Comment

Първоначално при мен лагера не жужеше постоянно, след това стана като композиция.
              Провери всяко едно нещо по отделно, ако не можеш да намериш проблема в сервиз
              sigpic

Comment

Не си правете експерименти с сирачките, и не пестете пари, щото винаги е по добре да имаш два пъти по добре спираща кола, отколкото два пъти по добре ускоряваща......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Първоначално при мен лагера не жужеше постоянно, след това стана като композиция.
                  Провери всяко едно нещо по отделно, ако не можеш да намериш проблема в сервиз
                  Ма не четете - той казва винаги като спира и че е прегрявал наклатките. Предлягам да заключим тая тема вече.
                  Или да открием нова тема - "Чесане на езици"
                  Last edited by Stranger65; d.m.y г., 22:47. Основание: ремонт

Comment

Пич не четеш ти нещо май: първо пишеш, че ако е от лагер ще се чува постоянно, аз ти казвам че съм сменял лагери и може и да не е постоянно жуженето. гледай преди да пишеш.
                    Сори за спама колега, не се сдържах, и стига сме цапали темата, като има нещо лс.
                    sigpic

Comment

Вие ми но тихо, като навия волана на ляво.
                      Alfa 156 1.8 TS 00

Comment

Сега експеримента е следния такива с вдигане на колата на мрик и въртене на ръка за да усетиш разбит лагер е ебахти мита освен ако н е свършил тотално.
                        Първия начин за установяване е както си пробвал при завиване на един от завоите шума ще се усилва ако се усилва значи е от лагер. За смяна е лагера на който "ляга" колата при съответния завой.
                        Другия начин е вдигане на крик на едната гума палиш включваш на 4-та пускаш съединителя вдигаш около 100км натискаш съединителя и гасиш мотора и държиш съединителя докато спре да се върти гумата . Нормално е да има някакво виене защото све пак движението минава през касетата на диференциала но ако имаш проблем с лагер като повториш експеримента от другата старана шума където лагера е по здрав ще е доста по различен.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

И аз имам същият проблем с виене от ляво...Вчера сменихме лагера и след 15км пак почна да вие,като натисна спирачките обаче спира да вие,възможно ли е да е от накладките ... !?

Comment

Working...
                          X